Omgeving

Het huis ligt in het gehucht Perrigny in de Zuid Bourgogne en maakt deel uit van het plaatsje Issy L’Evêque. Op 2 km afstand ligt Luzy, een grotere plaats, waar restaurants, diverse winkels, twee supermarkten, bakkers, apotheek en dokters te vinden zijn. Bellebiche is een vrijstaand huis, ligt bovenop een heuvel en heeft een adembenemend panoramisch uitzicht over de Bourgondische heuvels en ligt aan de rand van het Regionaal Parc du Morvan.

Activiteiten

Voor volwassenen en kinderen is de tuin al een waar paradijs. Diverse zitjes, waar je vrijuit kunt zonnen, voor kinderen schommel en ringen, glijbaan, zandbak en zwembadje, springkussen etc.

Prachtige wandelingen direct vanuit het huis in de vrije natuur

In het nabij gelegen Luzy kan men zwemmen en tennissen; In Autun, 25 min. per auto, kan men golfen, musea bezoeken en lekker eten. Aantrekkelijke plaatsen met leuke markten zijn o.a. Luzy, Autun, Nevers, Gueugnon, Decize, Bourbon Lancy en deze zijn binnen 25 min. per auto te bereiken. Beaune en Cluny, op ca. een uur rijden, zijn echt de moeite waard, markt op zaterdagochtend. In de omgeving van Perrigny zijn verschillende ”Plan d’eau” waar kinderen heerlijk kunnen zwemmen en kanoën.

Zeker interessant is Museum Bibracte op Mont Beuvray in Parc du Morvan waar de Keltische beschaving inzichtelijk wordt. Voor de kinderen is Divertiparc leuk en leerzaam. In huis treft u allerlei informatie aan over deze en meer activiteiten in de omgeving en hoe er te komen.

De volgende activiteiten zijn mogelijk in de nabije omgeving (tot max. 30 minuten per auto): wandelen, zwemmen, mountainbiken, langlaufen, golf,  paardrijden, watersport, (zweef)vliegen, tennis.

In najaar en winter lekker bij de openhaard of samen koken in de ruime eetkeuken. Voor de kinderen een ruime speelkamer met DVD’s en spelletjes.

Culinair en wijn

Binnen 45 minuten rijdt u, met de routekaart ’Route des Grand Crus’ op schoot, tussen de wijnvelden van de Bourgogne en Cote Chalonnaise, proeft en koopt u wijn in een van de vele Chateaux en Caves of drinkt u thee in de Budhistische tempel (Temple Milles Budhas), die zomaar tussen de heuvels opduikt. Restaurantjes zijn er in overvloed. Misschien besluit u de wijn te laten voor wat het is en in plaats daarvan de ’Route des Chateaux en Bourgogne du Sud’ of de ’Route des Ducs de Bourgogne’ te volgen. In huis vindt u een uitgebreide selectie aan adressen in de nabije omgeving.